Mijn horror keizersnede!

 

De geboorte van een kind wordt vaak gezien als een van de mooiste momenten in het leven. Helaas verloopt niet elke bevalling zoals gehoopt of verwacht. Mijn ervaring met de geboorte van mijn tweede zoontje was verre van ideaal en heeft mij met een blijvend trauma achtergelaten. Dit is mijn verhaal.

 

Een Zwangerschap Onder Toezicht

 

Mijn zwangerschap leek aanvankelijk goed te verlopen, maar al snel bleek dat mijn buik minder snel groeide dan zou moeten. Ik werd vaker dan gebruikelijk op controle gestuurd en uiteindelijk betrokken bij een onderzoek gericht op vrouwen waarbij de groei achterbleef. Vol goede moed stemde ik in, hopende andere vrouwen in de toekomst te kunnen helpen.

 

Onverwachte Wending

 

Op 32 weken werd ik ingelicht dat ik zou worden ingeleid als onderdeel van het onderzoek. Onvoorbereid en alleen ging ik naar het ziekenhuis, niet wetende dat dit het begin zou zijn van de meest angstige periode uit mijn leven. Wat volgde waren ondraaglijke weeën die niet alleen voor mij, maar ook voor mijn zoontje gevaarlijk bleken te zijn.

 

Een Race Tegen De Klok

 

Toen duidelijk werd dat elke wee het hartslag van mijn zoontje gevaarlijk deed dalen, besloten de artsen tot een spoedkeizersnede over te gaan. Binnen 30 minuten lag ik op de operatietafel, omringd door artsen en verpleegkundigen, terwijl familie haastig onderweg was naar het ziekenhuis.

 

De Operatie: Een Traumatische Ervaring

 

Het moment waarop ze begonnen te snijden terwijl ik nog alles kon voelen staat gegrift in mijn geheugen. De paniek die volgde en vervolgens het duister toen mij onder narcose werd gebracht - het waren momenten van pure horror.

 

Wakker worden in Onzekerheid

 

Toen ik weer bij bewustzijn kwam, was er geen baby of familie aan mijn zijde – slechts onzekerheid en angst. Pas na een tijdje werd ik herenigd met mijn zoontje, die ondertussen veilig in een couveuse lag.

 

Goede Informatie En Zorg

 

  • Vraag altijd om uitgebreide informatie voordat je instemt met medische procedures of onderzoeken.
  • Zorg dat je nooit alleen bent tijdens belangrijke afspraken of behandelingen; steun is cruciaal.
  • Luister naar je intuïtie; als iets niet goed voelt, durf nee te zeggen.

 

Deze traumatische ervaring heeft mij geleerd hoe belangrijk goede communicatie en zorg is tijdens zwangerschap en bevalling. Laten we hopen dat door het delen van dit soort persoonlijke verhalen verbeteringen kunnen worden aangebracht in hoe wij als samenleving omgaan met zwangere vrouwen en hun behoeften
Liefs , Mallory

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *