Hoe overleef ik mijn kraamweek?

Wat een ramp! Je gaat bijna bevallen, je huis is aan kant en dan komt daar het besef. KRAAMWEEK. 9 van de 10 vrouwen zien hier als een berg tegen op en dat begrijpen wij maar al te goed. De top grootste ergernissen die je kan hebben van onze lieve instagrammers. Ken jij er nog meer? Laat ze in een reactie hieronder achter. 


 1. Bezoek komt te laat. Vreselijk.......
 2. Bezoek blijft uren plakken en doen alsof ze zijn uitgenodigd voor een feestmaal. Lekker opzouten na 30 min Joop&Riet. 
 3. Dat je (schoon)familie mensen uitnodigd die jij helemaal niet kent om langs te komen en hier dus ook totaal geen zin in hebt! Met je lekkende borsten en klotsende oksels vertellen hoe de bevalling was gegaan aan een wild vreemde. Top geregeld (schoon)moeder!
 4. Adviezen... HOU OP! Ik weet heus zelf wel wat ik het beste kan doen en anders heb ik, ja ik.. de moeder van.. ook google! JOEJOE weg met je adviezen.
 5. Kraamhulp die zo min mogelijk wilt doen. Kan jij lekker met je kraamverband het huis stofzuigen en de was vouwen.
 6. Kraamhulp die lekker op de rand van je bed zit en zegt, hé wist je dat ik jou ken? Jij bent de ex van... (die had ik. Lekker gerda. Bedankt!) Gaan nu even je na-controle doen. KOEKOEK
 7. Mensen die je nauwelijks tot niet spreekt en als eerste willen komen. Wat denk je zelf Bertha, je hebt uit fatsoen een kaartje gehad maar je wacht even op je beurt. 
 8. Mensen die meerdere keren in je kraamweek langs komen. Alsof je niets te doen hebt. 
 9. Mensen die ongevraagd voor je deur staan bij thuiskomst. 'Even om het hoekje kijken' 
 10. Kraamvisite die pas om 21 uur in de avond komt aankakken en rond 11uur weer weg gaan. 

Dit zijn dus de grootste ergernissen dus het kan bij jou nog meevallen. Om jouw kraamweek wat soepeler te laten verlopen hebben wij wat tips voor je.

 1. Ga lekker luchten buiten, daar knap je zo van op. Je hoeft geen kilometers te lopen maar even met je neus buiten doet al wonderen. 
 2. Plan bezoek in de eerste weken wat JIJ leuk vindt. Gun jezelf tijd met je baby & je gezin.
 3. Eet in die week wat jij wilt. Je hebt een wereld prestatie geleverd en daar mag je voor beloond worden. Eet lekker die reep chocola, laat chocola ook nou net de borstvoeding beter op gang brengen. Ik hoor je denken.. Ja het klopt. Dankzij chocola ga je beter ontspannen en als je meer bent ontspannen dan gaat het voeden ook beter. Win win situatie dus. 
 4. Maak oneindig veel foto's en laat foto's maken van jou en je kleintje. We hebben onze telefoon altijd bij ons dus laat de visite ook af en toe wat schieten voor jou. De spontane foto's blijven het leukst! Ook in je kraamverband. Waardevol zullen ze zijn. 
 5. Laat je boodschappen lekker bezorgen door jouw supermarkt en mocht iemand het aanbieden: Laat voor jouw gezin koken. Dat is zo fijn als je een lekkere warme maaltijd voorgeschoteld krijgt. (wanneer een vriendin bevalt breng ik 9/10 keer lekker eten zodat ze daar niet over na hoeven te denken)
 6. Vooraf grote oma-onderbroeken kopen. Die zijn echt onmisbaar! 
 7. Vraag cadeau-bonnen als iemand vraagt wat je wilt hebben. Krijg je al die ongein niet en van knuffeltjes heb je er waarschijnlijk ook al meer dan 80.
 8. Maak een kraambezoek-boek. Dit is zo leuk voor als jouw mini al wat ouder is om hier heerlijk in te lezen. 

De aller laatste tip: Geniet van jouw/jullie kraamweek. Je hebt een wereldprestatie verricht en mag nu gaan genieten op de manier wat jij wilt! 

Liefs Maxime

 

Laat een bericht achter

Uw email adres word niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *